SMILE recepty

Domáca paštéka “Vieš čo ješ!” (Beta verzia 1.01 preimplementuvaná na 30 horčičákov = zavárací hrnec)

Mosíš iť kúpiť:
8 kg prerastenýho bravčovýho bóčka aj s kožov
2 kg bravčovej pečenky
350 g horčici
1 kg cibuly
100 g rýchlosoli
80 g vegety
20 g mletýho čiernyho korenia
10 g pomletýho muškátovýho orecha
sol pola chuti


Čil treba:Uvariť bóčik do meka, vývar nevylievať, ešte sa zíde. Bóčik najemno pomeleme, móžme aj dva rázi. Tak isto pomeleme aj podotýkan „surovú“ bravčovú pečenku. Dolejeme to približne dvoma litrama toho ovaru čo sme steli vydrbať. Pridáme pohár horčici, predtýn dozlatista usmaženú cibulu a aj šecky ostatné šutemíny. Poton túto brečku ešte dojemna vyšlaháme ponornýn mixéron. No a nakoniec to mosíme ešte sterilizuvať. Takže mosíme ísť do pivnici pohladať voláke poháre, najhonejšie sa čo najmenšie, odporúčan horčičáky. Upozorňujen, že toho bude dobrých 6 litrov, tak si nachystajte aj tolko pohárov. Táto dávka je dlhoročnýma skúsenosťama vyrátaná presne do zaváracího hrnca, de sa vojde 30 horčičákov. Dáme to friško sterilizuvať, najlepšie do avtomatickýho zaváracího hrnca, na keron nastavíme teplotu 80°C na 120 minút, nohy na stvol a vodku do hlavy. Na chleba sa to bude dať natreť, až keď to vychlane. Chutí delikatesne, ale najdvoležitejšvo je, že vieš čo ješ. Dobrú chuť.
Min.trvanlivosť: Odporúčan šlahnúť radšej do chlaničky, tan vydrží v jedlon stave min. 3 mesiace. Dlhšie to není ešte overenvo, ponemač sa ždy zožere skvor.
Základ recepta: Zolo mäsiar
Tipy a triky: Šlahni tam aj trocha provensálskyho korenia a v obchode už paštéku kupuvať nebudeš!